Scheiden; wat nu?

//Scheiden; wat nu?

Scheiden; wat nu?

Als u het besluit heeft gemaakt om te scheiden, dan kan dat op verschillende manieren. U kunt beiden een advocaat in de arm nemen om u te laten adviseren. Samen met de advocaat van uw partner wordt er dan gezocht naar oplossingen. Wordt er geen oplossing gevonden, bijvoorbeeld voor het opstellen van een zorgregeling, dan zal de rechter in uw zaak een beslissing moeten nemen.

 

Een andere mogelijkheid is uw echtscheiding gezamenlijk en in goed onderling overleg te regelen. U weet dan precies waar u aan toe bent. Immers, de rechter hoeft geen beslissing meer te nemen. Leonard Noordhof helpt u hierbij. In een eerste gesprek worden de onderwerpen die geregeld moeten worden aan de orde gesteld. Hierbij kunt u denken aan:

 

  • Partner- en kinderalimentatie
  • De verdeling van de zorg voor de kinderen
  • De woning
  • De verdeling van de gemeenschappelijke bezittingen en schulden
  • Het pensioen

 

In veel gevallen is het mogelijk om met elkaar afspraken te maken over deze onderwerpen, ook al denk u misschien van niet. Een voorwaarde hierbij is wel dat u samen tot een oplossing wilt komen. Als dat eenmaal is gelukt, dan voorkomt dat een lange juridische procedure bij de rechtbank, met alle kosten van dien.

 

Noordhof advocatuur heeft jarenlange ervaring op het gebied van het scheidingsrecht en kan u hierbij – eventueel voor een vast bedrag – bijstaan. Neemt u gerust contact met ons op via nummer 050 500 5000 voor al uw vragen. Mailen mag natuurlijk ook: noordhof@noordhofadvocatuur.nl.

 

Het is goed om te weten dat Noordhof advocatuur korte lijntjes heeft met een notarissen en makelaars. Partijen die u nodig heeft om uw echtscheiding af te wikkelen.

 

2019-01-25T10:52:33+02:00